ABD'de suikast girişimi zanlısı Crooks'un bu eylemi nasıl ve neden gerçekleştirdiği yönünde araştırmalar devam ediyor. Soruşturma ekibinden ismini vermek istemeyen 3 kaynak, ABC'ye yaptığı açıklamada, müfettişlerin "Steam" adlı oyun platformuna gönderilen bir mesaj bulduklarını belirtti. Crooks tarafından yazıldığına inanılan mesajda, "13 Temmuz prömiyerim olacak, olup biteni izleyin" ifadesi kullanıldı.

CNN, FBI’nın dün Kongre’de senatörlere verdiği brifingde Crooks’un oyun sitesindeki hesabını teyit etmesine rağmen bugün bu değerlendirmeyi revize ettiğini ve söz konusu hesabın “sahte” olabileceğini açıkladı. Yetkililer, Crooks'un elektronik aletlerinde yaptığı incelemelerde, telefonda Trump ve Başkan Joe Biden'in resimlerini buldu. Ayrıca, internet kayıtlarında "merminin uzun mesafede rüzgara karşı gidişatı" konusunda aramalara rastlandığı kaydedildi.

AP'ye konuşan, olay günü hakkında bilgisi olan 8 güvenlik yetkilisi, Crooks'un "şüpheli" olarak fotoğrafının çekilip polisle paylaşıldığını ancak Crooks'un gözden kaybolduktan sonra Trump kürsüye çıktıktan sonra 135 metre uzaklıktaki bir binanın çatısında görüldüğünü belirtti.

Gizli Servis ve Federal Soruşturma Bürosu (FBI) yetkililerinin dün Senato üyelerine verdiği kapalı brifingde, Crooks'un Trump kürsüye çıkmadan 1 saat önce sırtında çanta ile meydanda dolaştığı, elinde golf sahasında kullanılan telemetre aleti ile ölçümler yaparken kolluk kuvvetlerinin dikkatini çektiği ifade edildi. Bu gelişmeler, Crooks'un planının detaylarına ışık tutarken, olayın arkasındaki motivasyonun ne olduğu konusunda araştırmalar sürüyor.

Mojo Kola'dan Filistin'e Destek: Satılan Her Şişe Yardıma Dönüşüyor Mojo Kola'dan Filistin'e Destek: Satılan Her Şişe Yardıma Dönüşüyor

Editör: Masume Masume