Ürdün Kraliçesi'nden İsrail Açıklaması: Olağandışı Bir Empati Çağrısı Ürdün Kraliçesi'nden İsrail Açıklaması: Olağandışı Bir Empati Çağrısı

ABD Temsilciler Meclisi'nin, dondurulmuş Rus varlıklarını Ukrayna'nın yararına kullanmayı öngören yasa tasarısını onaylaması, Kremlin ve Rusya Dışişleri'nden sert tepkilere neden oldu. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD'nin bu kararının ülkenin imajına zarar verebileceğini vurgulayarak, "Bu, ABD'nin imajına telafisi mümkün olmayan zararlar verecek." dedi. Peskov ayrıca, varlıklarına el konulması durumunda bu durumun ABD'nin çıkarlarına zarar vereceğini ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ise ABD'nin Ukrayna'ya yardım içeren bu yasanın dünya genelinde krizlere yol açabileceğini belirtti. Zaharova, yasayla ilgili olarak "Kiev rejimine askeri yardım terör faaliyetlerinin doğrudan desteklenmesi, Tayvan'a askeri yardım Çin'in iç işlerine müdahale, İsrail'e yardım ise bölgede benzeri görülmemiş gerginliğin artması anlamına geliyor." şeklinde konuştu. Rus yetkililer, ABD'nin bu adımını eleştirirken, uluslararası arenada gerginliklere ve krizlere neden olabileceği uyarısında bulundular.