Adana, Türkiye'nin en sıcak illerinden biri olarak biliniyor ve nisan ayının son haftasında kentteki sıcaklık rekoru bir kez daha tazelendi. Parklardaki termometreler, güneş altında 42 dereceyi gösterdi. Bu yüksek sıcaklık, sokakları ve parkları boşaltırken, bazı vatandaşlar ağaç gölgelerinde serinlemeye çalıştı.

Adana'nın merkezinde bulunan Atatürk Parkı'nda dinlenen Yağız Yıldırım ve Abdulkadir Yılmaz, yaz aylarında genellikle diğer kentlere ya da açık havuzlara gitmeyi tercih ettiklerini belirtti. Emekli İbrahim Kalkan, bu yıl sıcaklıkların erken başladığını ve hava sıcaklığının 42 dereceyi bulduğunu düşününce yaz mevsiminin zor geçeceğini ifade etti.

Rusya'dan Beklenmedik Karar: Rus güçleri Ermenistan'dan çekiliyor Rusya'dan Beklenmedik Karar: Rus güçleri Ermenistan'dan çekiliyor

Parkta spor yapan 80 yaşındaki Celile Acır ise sıcaklığa rağmen Adana'nın kendisi için vazgeçilmez bir kent olduğunu ve bu sebeple buradan ayrılamayacağını dile getirdi. Acır, Adana'yı özleyip İzmir Çeşme'ye gideceğini ancak sıcaklığa rağmen Adana'dan vazgeçemeyeceğini söyledi.