Haber merkezi- AFAD'dan yapılan açıklamada, bazı medya kuruluşlarında yer alan "dezenformasyonlar" üzerine açıklama yapma gereği duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, Gazze'de 7 Ekim 2023 sonrası İsrail'in saldırıları ve gelişen insani kriz nedeniyle Türk, KKTC ve ağır hastalıkları bulunan Filistin vatandaşları ile refakatçilerinin Türkiye'ye tahliye edildiği hatırlatıldı. Şu ifadeler kullanıldı:

"Gazze'den getirilen ağır hastalar ve refakatçileri ile uzuvlarını kaybetmiş kişilerin iaşe ve ibate ihtiyaçları AFAD tarafından İstanbul ve Ankara'da karşılanmaktadır. Bu kapsamda, İstanbul'da 1143 ve Ankara'da 795 kişi olmak üzere toplam 1938 kişinin insani ihtiyaçları sağlanmaktadır.

Beyrut Havalaanı yakınına saldırı! Üst düzey bir isim daha şehit oldu! Beyrut Havalaanı yakınına saldırı! Üst düzey bir isim daha şehit oldu!

Bu kişilere yönelik yapılan ayni ve nakdi yardımların giderleri, Filistin Yardım Kampanyası'na bağışta bulunan hayırsever vatandaşların destekleriyle karşılanmaktadır. Tarihimizden aldığımız insani değerler ve uluslararası insani prensipler çerçevesinde, dünyanın 74 ülkesinde din, dil, ırk ayrımı yapmadan ihtiyaç sahiplerinin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz."

Editör: Fatma Zehra