Enerji sektöründe adından sıkça söz ettiren Ahgaz - Ahlatcı Doğal Gaz Dağıtım Enerji ve Yatırım A.Ş., bugün gerçekleştirilen "Armagaz Arsan Marmara Doğalgaz Dağıtım A.Ş.'nin Dağıtım Şebekesinin Satış İhalesi"nde büyük bir başarı elde etti. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun düzenlediği bu önemli ihaleye katılan Ahgaz - Ahlatcı, açık artırma turunda en yüksek teklifi vererek birinci oldu.

İhale bedeli KDV hariç 1.910.000.000 TL olan bu önemli başarıyla Ahgaz - Ahlatcı Doğal Gaz ve Elektrik A.Ş., sektördeki güçlü konumunu bir kez daha kanıtladı. Şirketin %51'lik hissesine sahip olduğu A Doğal Gaz ve Elektrik A.Ş., bu kazanımıyla sektördeki büyüme hedeflerine önemli bir adım daha atmış oldu.

Fahiş fiyat ve stokçuluğun cezaları artırılıyor Fahiş fiyat ve stokçuluğun cezaları artırılıyor

Şirket yetkilileri, doğalgaz sektöründeki büyüme hedeflerini gerçekleştirmek adına bölgelerindeki dağıtım ağını 11'e çıkardıklarını ve organik ile inorganik büyüme stratejileriyle sektördeki paylarını artırma kararlılıklarını sürdüreceklerini belirttiler. Yalova ve çevresindeki ihale gibi inorganik büyüme fırsatlarını da değerlendirmeye devam edeceklerini açıkladılar.