Almanya Federal Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi Başkanı Ferda Ataman, başkent Berlin’de düzenlediği basın toplantısında, ülkede ayrımcılığın giderek arttığını ve nefret suçlarının yükseldiğini açıkladı. Ataman, Müslüman karşıtı ırkçılığın da artış gösterdiğine vurgu yaparak, özellikle başörtülü kadınların kamusal alanda daha fazla ayrımcılıkla karşılaştığını ifade etti.

Ataman, 2021-2023 yılları arasında 20 binin üzerinde ayrımcılık şikayeti aldıklarını ve Müslümanların bu şikayetlerin önemli bir bölümünü oluşturduğunu belirtti. Ancak Eşit Muamele Yasası’nın zayıf olduğunu ve insanları yeterince korumadığını söyledi. Ayrıca, aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisinin eyalet seçimlerinde başarı kazanmasının toplumsal ayrımcılığı meşru hale getirdiğini dile getirdi.

Cezayir, Yarın Cumhurbaşkanlığı Seçimi İçin Sandık Başına Gidiyor Cezayir, Yarın Cumhurbaşkanlığı Seçimi İçin Sandık Başına Gidiyor

Ataman, Almanya'nın ciddi bir ayrımcılık kriziyle karşı karşıya olduğunu vurgularken, Eşit Muamele Yasası’nın yenilenmesi gerektiğini söyledi.

Editör: Fatma Zehra