Haber Merkezi- Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in Türkiye ziyareti, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin kuruluşunun yüzüncü yılında gerçekleşiyor.

Ziyaretin ilk durağı İstanbul olacak ve Steinmeier, Sirkeci Garı'nda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile buluşacak.

TRT 1, Güçlü Oyuncu Kadrosuna Rağmen Şok Bir Karar Aldı: "Bir Sevdadır" Yakında Final Yapıyor! TRT 1, Güçlü Oyuncu Kadrosuna Rağmen Şok Bir Karar Aldı: "Bir Sevdadır" Yakında Final Yapıyor!

Daha sonra Türk-Alman göç deneyimi olan bireylerle bir araya gelerek hayatları ve iki ülke arasındaki bağları ele alacak.

İstanbul'daki faaliyetlerinin ardından Antep'e geçecek olan Steinmeier, depremzedelerle bir araya gelerek Almanya'nın desteğini gösterecek. Ziyaretin son durağı Ankara olacak ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile buluşacak.

Ankara Üniversitesi'ni ziyaret ederek Türk-Alman ilişkilerinin tarihine ışık tutacak ve Anıtkabir'i ziyaret ederek Türkiye'nin tarihi ve kültürel mirasına saygı gösterecek.

Steinmeier'in ziyareti, Türk-Alman dostluğunun önemini vurgulamanın yanı sıra, Türkiye'nin demokrasi ve hukuk devleti alanındaki gelişmelerini de ele alacak.