Yangının Çıkış Nedeni ve İlk Müdahale Yalova’nın Armutlu ilçesine bağlı Mecidiye köyünde meydana gelen yangın, köyde büyük paniğe yol açtı. İlk yangın, bir evin çatısında yapılan tadilat sırasında kaynaktan çıkan kıvılcımların kuru otları tutuşturmasıyla başladı. Kısa sürede büyüyen alevler, tadilat yapılan evi tamamen sardı ve kullanılmaz hale getirdi. Yangının büyümesiyle birlikte, çevredeki iki evin bahçesinde de arazi yangını çıktı.

Ormanlık Alan ve Müdahale Çalışmaları Yangının ormanlık alana sıçrama riski nedeniyle, Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait bir helikopter ve Yalova Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait beş arazöz yangına müdahale için bölgeye sevk edildi. Ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı ve söndürüldü. Yangının kontrol altına alınmasının ardından, ekipler soğutma çalışmalarına başladı.

İkinci Yangın ve Hızlı Müdahale İlk yangının söndürülmesinden kısa bir süre sonra, Mecidiye köyünün ormanlık bölgesinde ikinci bir yangın daha meydana geldi. Bölgede bulunan yangın söndürme ekipleri, hızlı bir şekilde bu yangına da müdahale etti ve yangını büyümeden kontrol altına alarak söndürdü. Her iki yangınla ilgili tahkikat çalışmaları devam ediyor.

Armutlu’da İki Alanda Korkutan Yangın Armutlu’da İki Alanda Korkutan Yangın

Armutlu Kaymakamlığı’ndan Açıklama Yangın sonrasında Armutlu Kaymakamlığı tarafından yapılan basın açıklamasında, yangının çıkış saati ve müdahale süreci hakkında bilgiler verildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İlçemiz Mecidiye Köyü Pazar Yeri üst bölgesinde saat 16:00 sularında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın ihbarı üzerine bölgeye İl ve İlçe Orman İşletme Şefliği, Belediye, İtfaiye, Jandarma ve UEDAŞ ekipleri sevk edildi. Ekipler havadan ve karadan müdahale ederek yangını kontrol altına almışlardır. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Kaymakamımız Sayın Yusuf Melikşah AYDIN, ihbar üzerine yangının bulunduğu bölgeyi yerinde inceleyerek ekipleri koordine etmeye devam ediyor. Vatandaşlarımızın dikkatli olmaları ve bölgeye yaklaşmamaları önemle rica olunur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Geçmiş Olsun Mesajları ve Uyarılar Armutlu Kaymakamlığı, yangından etkilenen köy halkına geçmiş olsun dileklerini ileterek, benzer olayların yaşanmaması için vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Yangın bölgesine yaklaşılmaması gerektiği konusunda da uyarılarda bulunan yetkililer, yangınlarla ilgili tahkikatın sürdüğünü ve herhangi bir gelişmenin kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti.

Editör: Fatma Zehra