Atlas Air'e ait kargo uçağı, kalkıştan kısa bir süre sonra meydana gelen motor arızası nedeniyle havada alev aldı. Uçağın sol tarafında yükselen alevler, panik dolu anları gözler önüne serdi. Olayın ardından mürettebatın başarılı bir şekilde standart prosedürü uygulayarak Miami Uluslararası Havalimanı'na güvenli bir şekilde geri döndüğü belirtildi.

İşgal Güçleri Gazze'deki Saldırılarını Batı Şeria'ya da Taşıdı İşgal Güçleri Gazze'deki Saldırılarını Batı Şeria'ya da Taşıdı

Yaşanan olayın kameraya yansıyan görüntülerinde, uçağın kalkışından kısa bir süre sonra dumanların yükseldiği ve sol tarafında alevlerin belirdiği görülüyor. Atlas Air tarafından yapılan açıklamada, mürettebatın başarılı bir şekilde havalimanına geri dönüş yaptığı ifade edildi.

Uçakta yaşanan arıza üzerine başlatılan soruşturma devam ederken, Miami Uluslararası Havaalanı yetkilileri, iniş sonrasında müdahale edilen uçakta herhangi bir ölüm veya yaralanma olmadığını açıkladı. Bu olay, daha önce Alaska Havayolları'na ait Boeing 737-MAX 9 tipi uçakta acil çıkış kapısının kopmasıyla yaşanan diğer bir olayı hatırlatmaktadır.

Editör: Ömer Faruk