Haber Merkezi- Almanya'nın Rostock şehri, Lüksemburg ve İzlanda'nın başkenti Reykjavik, Avrupa'da iş memnuniyeti en yüksek şehirler olarak belirtiliyor. Avrupa Komisyonu'nun "Avrupa Şehirlerinde Yaşam Kalitesi Raporu"na göre, Rostock katılımcılar arasında en yüksek iş memnuniyeti oranına sahipken, Lüksemburg ve Reykjavik de bu listede ilk sıralarda yer alıyor.

Beyrut Havalaanı yakınına saldırı! Üst düzey bir isim daha şehit oldu! Beyrut Havalaanı yakınına saldırı! Üst düzey bir isim daha şehit oldu!

İş memnuniyetinin en yüksek olduğu ikinci şehir Lüksemburg, üçüncü sırada ise Reykjavik bulunuyor. Rapor, Avrupa'da iş memnuniyetinin en yüksek olduğu on şehri şu şekilde sıralıyor:

1. Rostock, Almanya (%85 memnuniyet)
2. Lüksemburg, Lüksemburg (%84 memnuniyet)
3. Reykjavik, İzlanda (%84 memnuniyet)
4. Cenevre, İsviçre (%83 memnuniyet)
5. Dortmund, Almanya (%83 memnuniyet)
6. Berlin, Almanya (%83 memnuniyet)
7. Zürih, İsviçre (%82 memnuniyet)
8. Aalborg, Danimarka (%82 memnuniyet)
9. Malmö, İsveç (%82 memnuniyet)
10. Hamburg, Almanya (%81 memnuniyet)

Rapora göre, başkentler ve diğer büyük şehirler daha fazla istihdam fırsatı ve daha iyi ödeme koşulları sunuyor. Bu durum, bu şehirlerde yaşayanların refahını artırıyor ve gelecekteki çalışanlar için bu şehirleri daha cazip hale getiriyor. Ankete katılan ve iş sahibi olanların yaklaşık üçte biri büyük şehirlerde işlerinden memnun olduklarını belirtti.

Almanya, İsviçre, Danimarka, Avusturya, Çekya ve Slovakya'daki şehirler daha yüksek memnuniyet seviyelerine sahipken, Yunanistan, İtalya, Macaristan ve İspanya'daki şehirler daha düşük puan aldı.

Editör: Ömer Faruk