Ekonomi

Bağ-Kur emeklilerinin prim gün sayısı düşürülecek! 5 yıl erken emekli olacaklar

Bağ-Kur emeklilerinin prim gün sayısının düşürülmesiyle ilgili gelişmeler açıklandı!

Abone Ol

Görsel haber - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Bağkur emeklilerinin emekli olabilmeleri için gereken prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200'e düşürülmesi konusunda, "Bu değişiklik, Onu Orta Vadeli Plan çerçevesinde hayata geçirilecek. Söz konusu taahhüt kesinlikle yerine getirilecek, ancak bütçe disiplininden sapmamamız önemli." açıklamasında bulundu. Işıkhan, Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın SSK ve Bağkur emekli aylıklarına yönelik iyileştirmeleri olumlu bir şekilde değerlendiren Işıkhan, "Çok güzel bir yıla başladık." şeklinde konuştu.

Bağkur emeklilerinin emekli olabilmeleri için gereken prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200'e düşürülmesiyle ilgili bir soruya Işıkhan, "Bu değişikliği Orta Vadeli Plan çerçevesinde hayata geçireceğiz, bir sorun yok. Ancak bütçe disiplininden uzaklaşmamamız önemli. Ayrıca, kadınlara yönelik prim desteğini de ele alacağız, tabii ki." şeklinde cevap verdi.

Ev kadınlarına yönelik prim desteğiyle ilgili takvimle ilgili soruya Işıkhan, "Bu konu gündemimizde, orta vadede detaylı bir şekilde ele alacağız. Ancak tamamen bütçe disiplinine bağlı bir süreçtir. Enflasyon hedefimize ulaştık, refah artışını gerçekleştireceğiz ve refah artışının ardından her şey daha da iyi olacak." ifadelerini kullandı.

Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu koordinasyonunda gerçekleşen iş kanunlarına yönelik toplantının verimli geçtiğini belirtti. Politika kurullarının Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde önemli bir rol oynadığını vurgulayan Işıkhan, "Toplam 19 kanunla ilgili işlemeyen maddeler var. Bunlar, çok eski dönemlere ait maddeler. Bu maddelerin azaltılması konusunda çaba harcanacak." değerlendirmesinde bulundu.

Işıkhan, toplantıda esnek çalışma ve uzaktan çalışma gibi yeni modellerin ele alındığını ancak henüz bir takvim oluşturulmadığını sözlerine ekledi.