Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında açıklanan yüzde 41.5'lik enflasyon tahmini, 2025 yılı asgari ücret zammı için önemli bir gösterge olacak. Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, asgari ücrete yüzde 45 ila yüzde 50 oranında bir artış beklediğini belirterek, 2025 yılında asgari ücretin 24 bin 500 TL ile 25 bin TL arasında olabileceğini öngörüyor.

Asgari ücret belirlenirken yalnızca enflasyon değil, ülkenin ekonomik durumu, geçim şartları ve sosyal refah payı gibi faktörler de göz önüne alınıyor. Yılmaz, bu yıl enflasyonun üzerinde bir refah payının eklenebileceğini ifade etti.

2025 yılı için enflasyon hedefi yüzde 17.5, 2026 için yüzde 9.7 ve 2027 için yüzde 7 olarak belirlendi. Yılmaz, bu yıl zam oranının en yüksek seviyede olacağını, gelecek yıllarda ise daha düşük oranların öngörüldüğünü vurguladı.

Sürücülere Kontak Kapattıracak Haber: Benzin ve Motorine Rekor Zamlar Geliyor! Sürücülere Kontak Kapattıracak Haber: Benzin ve Motorine Rekor Zamlar Geliyor!

2025 yılı asgari ücret görüşmeleri Aralık ayında başlayacak. İşçi sendikaları, işveren temsilcileri ve Çalışma Bakanlığı yetkililerinden oluşan 15 kişilik komisyon, ekonomik göstergeleri dikkate alarak asgari ücreti belirleyecek.

Editör: Ömer Faruk