Haber Merkezi- Geçtiğimiz yılın 6 Şubat'ında, Kahramanmaraş merkezli olarak adlandırılan depremler sonrasında Malatya'da Koordinatör Bakan olarak görev yapan "Fahri Malatyalı" Ersoy, saldırıya uğrayan ilkokul öğrencisine destek olduğunu belirten bir mektup kaleme aldı.

Filistin bayrağı asan kişinin evinin önüne bomba yerleştiren Avustralyalının cezası belirlendi! Filistin bayrağı asan kişinin evinin önüne bomba yerleştiren Avustralyalının cezası belirlendi!

Mektubunda, gelecek yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda temsilen "İl Kültür ve Turizm Müdürü" koltuğuna oturacağını müjdeleyen Bakan Ersoy, şu ifadeleri kullandı:

"Sevgili evladım, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda yaşadığın ve hepimizin tepkisini çeken bu seviyesiz saldırı için çok üzgünüm. Benim en büyük temennim, kendini bilmez bir kişinin sana yönelik tavrı sonrasında, senin insanlara karşı olumsuz duygular beslememen. Hayatta, iyi insanlar kadar saygı ve sevgi eksikliği yaşayanlar da maalesef var. Bu olumsuz olaydan sonra, Pütürge Emniyet Müdürlüğü olaya müdahale etti. Sen ve ailen, bu olayın İçişleri Bakanlığımızla birlikte takipçisi olacağımıza emin olabilirsiniz. Ben de Mehmet Nuri amcan olarak, sana küçük bir armağan göndermek istedim. Kullanırken beni hatırlamanı umut ederek, seni gözlerinden öpüyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı bir kez daha tebrik ediyor, sana ve arkadaşlarına derslerinde başarılar diliyorum."

Bakan Ersoy tarafından gönderilen bisiklet ve tablet, ilgililer tarafından öğrenciye teslim edildi.

Olay, Pütürge Yatılı Bölge Okulu bahçesindeki 23 Nisan kutlamaları sırasında gerçekleşti. Dronu yerde çalıştıran bir kişi, bir balonun drona çarpması sonrasında bir öğrenciyi tekmelemişti. Zanlı, ailenin şikayeti üzerine gözaltına alınmış ve mahkemece "yurt dışına çıkış yasağı" ve "karakola imza atma" şartını içeren adli kontrol tedbirleri uygulanmıştı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü de olayla ilgili olarak soruşturma başlatmıştı.