Bakan Tunç, şunları söyledi:

"Narin'in kaybolması hepimizi derinden yaraladı. Maalesef cansız bedenine ulaşıldı. 21 Ağustos'ta kaybolan Narin kızımızdan 19 gün boyunca haber alınamadı. Devletimizin tüm kurumları, köylüler ve komşular Narin'i günlerce aradı."

269 Kişinin İfadesine Başvuruldu

Ankara’da Simit Fiyatlarına Zam: 15 Liraya Yükseldi Ankara’da Simit Fiyatlarına Zam: 15 Liraya Yükseldi

Tunç, soruşturmanın detaylarına da değindi:

"Adli soruşturma kapsamında köye giriş çıkış yapanlar, köylüler de dahil olmak üzere 269 kişinin ifadesine başvuruldu. Amcasının arabasında bulunan DNA’nın Narin'e ait olduğu tespit edildi. Narin'in cansız bedeni, bir derenin sığ kısmında Jandarma ekipleri tarafından bulundu. Çok üzüldük, keşke canlı olarak bulunabilseydi. Ülke olarak derinden sarsıldık."

"24 Kişi Gözaltında"

Olayla ilgili şüpheli olan 24 kişinin gözaltına alındığını belirten Tunç, ifadelerin devam ettiğini ve soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü kaydetti. "Narin'i katledenler bulunacak ve en ağır cezayı alacaklar. Çapraz sorgular devam ediyor ve sonunda bir sonuç alacağız. Cumhurbaşkanımızın da talimatlarıyla, bu vahşete sebep olanlar en ağır cezaları alacaklar."

"Katil veya Katiller En Ağır Cezayı Alacak"

Bakan Tunç, çocukların korunması konusundaki sorumluluğa vurgu yaparak, Narin’in katillerinin en ağır şekilde cezalandırılacağını söyledi:

"Çocukların istismara uğramaması için tüm tedbirleri almaya devam edeceğiz. Bu soruşturmada maddi gerçek ortaya çıktığında, sorumlular en ağır cezayı alacaklar. Şu anda görevimiz, suçluları bulup yargı karşısına çıkarmak."

Son olarak, devletin soruşturmayı yoğun bir şekilde takip ettiğini belirten Tunç, milletin müsterih olmasını istedi. 

Editör: Fatma Zehra