Kayseri, Melikgazi Eskişehir Bağları bölgesinde dün akşam saatlerinde Suriye uyruklu I.A adlı şahıs, akrabası olan Suriyeli bir kız çocuğunu taciz etmesi üzerine çevredeki vatandaşlar tarafından yakalanarak güvenlik güçlerine teslim edildi.

Olayın ardından vatandaşlar bölgede toplanarak Suriye uyruklu şahıslara ait ev, iş yeri ve araçlara zarar verdi. Güvenlik güçlerinin müdahalesiyle 67 kişi gözaltına alındı ve toplanan kalabalık saat 02.00’da dağıldı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu ve suçluların yüce Türk Adaleti tarafından hak ettikleri cezaları alacağını vurguladı.

Boykot Nedeniyle Burger King Türkiye'de İsim Değişikliğine Gitti: Yeni Adı "Börgır" Boykot Nedeniyle Burger King Türkiye'de İsim Değişikliğine Gitti: Yeni Adı "Börgır"

Yerlikaya, "İnancımızda, medeniyet değerlerimizde, Aziz Milletimizin sicilinde olmayan yabancı düşmanlığına müsaade edemeyiz." ifadelerini kullandı.

Halkın kamu düzenini, güvenliğini ve insan haklarını gözetmeden çevreye zarar vermesinin kabul edilemez olduğunu belirten Yerlikaya, kamuoyuna saygıyla duyurdu.

Editör: Masume Masume