Yeni Tasarruf Genelgesi Yürürlüğe Girdi: Kamu personeline Nöbet ve Fazla Mesai ücreti yok! Yeni Tasarruf Genelgesi Yürürlüğe Girdi: Kamu personeline Nöbet ve Fazla Mesai ücreti yok!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye'nin tarımsal üretimini ve üreticilerini desteklemeye yönelik çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Yumaklı, IPARD II programı kapsamında hayvancılık ve gıda işleme sektörlerine yönelik 45 projenin değerlendirme sürecinin tamamlandığını ve bu projelere 210,6 milyon lira hibe desteği sağlanacağını açıkladı.

Bakan Yumaklı'nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, IPARD-II Programı kapsamında desteklenen proje sayısının 379'a, hibe tutarının ise 12 milyar TL'ye ulaştığını ifade etti. Bu gelişmelerin Türkiye'nin tarımsal potansiyeline ve kırsal kalkınma hedeflerine yönelik önemli bir adım olduğu vurgulandı.

IPARD, Avrupa Birliği'nin tarım politikalarını ve kırsal kalkınma politikalarını desteklemeyi amaçlayan bir program olup, Türkiye'nin tarımsal sektörünün güçlendirilmesine ve modernizasyonuna katkı sağlamaktadır.