İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde 16 katlı bir binanın bodrum katındaki gece kulübünde tadilat sırasında çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetti ve 1 kişi ağır yaralandı. Bu trajik olay, iş sağlığı ve güvenliği konularını yeniden gündeme getirdi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Uçan, olayın ardından yaptığı değerlendirmede, acı olayın proaktif ve reaktif açılardan ele alınması gerektiğini belirtti. Önceden alınacak tedbirlerin, benzer faciaların önlenmesine yardımcı olabileceğini vurguladı.

Uçan, binanın kapasitesi göz önünde bulundurularak, tahliye planlarının bu kapasiteye uygun olması gerektiğini dile getirdi. Yangın söndürme ekipmanlarının yanı sıra, çıkış yollarının açık ve erişilebilir olması gerektiğini söyledi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nuri Bingöl ise yangında kullanılan malzemelerin hızlı yanma özelliklerine dikkat çekti. Tadilat işlemlerinde kullanılan maddelerin yangın riskini artırabileceğini ve uygun önlemler alınmadığı takdirde benzer trajik olayların yaşanabileceğini belirtti.

Ayrıca, binanın yangın söndürme sistemlerinin ne zaman kontrol edildiği ve işlevsel olup olmadığı gibi önemli soruların incelenmesi gerektiğine işaret edildi. Bingöl, denetim eksikliklerinin bu tür facialara zemin hazırladığını ifade etti.

İYİ Partili Prof. Dr. Bilge Yılmaz, Partisinden Ayrılarak Yeni Bir Oluşuma İşaret Ediyor! İYİ Partili Prof. Dr. Bilge Yılmaz, Partisinden Ayrılarak Yeni Bir Oluşuma İşaret Ediyor!

Olayın tamamen aydınlatılması ve benzer faciaların önlenmesi için detaylı bir inceleme yapılması gerektiği vurgulandı. Yangın ve iş güvenliği uzmanlarının yapacağı detaylı değerlendirmelerin ardından sorunun tam olarak belirleneceği ve gerekli önlemlerin alınacağı belirtildi.