Kirada Yüzde 25'lik Zam Tavanı Süresi Doluyor: Konut kira zammında sınır kalkıyor mu? Kirada Yüzde 25'lik Zam Tavanı Süresi Doluyor: Konut kira zammında sınır kalkıyor mu?

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP) Direktör Yardımcısı Skau, Gazze'deki gıda kriziyle ilgili endişelerini dile getirdi. Skau, elindeki raporlara dayanarak, mevcut durumun devam etmesi halinde mayıs ayında bir kıtlıkla karşılaşılacağı uyarısında bulundu.

Skau, yardımların artık daha sık ve günlük olarak yapılması gerektiğini vurguladı. Ancak mevcut yardım miktarının ve çeşitliliğinin yetersiz olduğunu belirtti. Skau, "Evet, yardımlarda artışlar görüyoruz, ancak bu yeterli değil. Hem miktar hem de çeşitlilik açısından daha fazla tutarlılık ve hacme ihtiyacımız var." şeklinde konuştu.

Gazze'de muhtemel bir askeri operasyonun gıda ulaşımına ciddi zarar verebileceğini vurgulayan Skau, sivillere yönelik gıda yardımlarının güçlendirilmesi gerektiğini belirtti. Şu anda Gazze'ye ulaştırılan yardımların çok sınırlı olduğunu ve ihtiyacın karşılanmasında yetersiz kaldığını dile getirdi. Skau, mevcut yardımların, denizde bir damla gibi, genel ihtiyaçları karşılamak için yeterli olmadığını ifade etti.