Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Sözcüsü Jens Laerke, İsrail saldırıları nedeniyle Refah Sınır Kapısı'nın iki yönlü olarak geçişlere ve ürün girişine kapatıldığını duyurdu. İsrail tarafından yapılan saldırıların boyutunun giderek arttığını ve genişlediğini belirtti.

Laerke, BM Cenevre Ofisi'nin haftalık basın toplantısında yaptığı değerlendirmede, İsrail ordusunun gece saatlerinden itibaren Gazze'nin Refah kentine yoğun bir kara saldırısı düzenleyerek kontrolü ele geçirdiğini ve Refah Sınır Kapısı'nın iki yönlü olarak geçişlere ve ürün geçişine kapatıldığını bildirdi.

BM'nin Refah Sınır Kapısı'nda fiziki bir varlığının olmadığını belirten Laerke, ayrıca Kerem Ebu Salim (Şalom) Sınır Kapısı'ndan da geçiş yapılmadığını ve bu durumun Gazze'ye yardım ulaştıran iki ana arterin kapalı olduğu anlamına geldiğini ifade etti.

UNRWA'dan Gazze İçin Yardım Çığlığı: "Kimse Güvende Değil" UNRWA'dan Gazze İçin Yardım Çığlığı: "Kimse Güvende Değil"

İsrail ordusunun Refah Sınır Kapısı'nın kapatılmasıyla siviller ve Gazze Şeridi'ndeki insani yardım kapsamlı operasyonlar için ne anlama geldiğine ilişkin tüm uyarıları görmezden geldiğini vurgulayan Laerke, Gazze Şeridi'ne yakıt girişi yapılamadığından araçlar, iletişim ekipmanları ve jeneratörlerin tehlikede olduğunu kaydetti.