BM Kadının Güçlendirilmesi Birimi, Gazze Şeridi'nde Kadınlar Hakkında Şok Edici Rapor Yayınladı

BM Kadının Güçlendirilmesi Birimi'nin yayınladığı yeni rapora göre, işgal rejiminin 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırılarında Gazze'de en az 6 bin kadın, toplamda ise 10 binden fazla Filistinli kadın hayatını kaybetti. Bu trajik olaylar sonucunda 19 bin çocuk ise yetim kaldı.

UNRWA'dan Gazze İçin Yardım Çığlığı: "Kimse Güvende Değil" UNRWA'dan Gazze İçin Yardım Çığlığı: "Kimse Güvende Değil"

Saldırılardan sağ kurtulan kadınlar yerlerinden edildi, eşlerini kaybetti ve açlıkla mücadele etmek zorunda kaldılar. Gazze'de yaşayan bir milyondan fazla kadın ve kız çocuğu ise temel insani ihtiyaçlara erişimde büyük sıkıntılar yaşıyor. Gıda, temiz içme suyu, çalışır durumda tuvaletler ve akan su gibi temel ihtiyaçlara erişimleri ciddi şekilde kısıtlanmış durumda, bu da felaket düzeyinde bir açlık tehdidi oluşturuyor.

Temiz suya erişim, özellikle emziren anneler ve hamile kadınlar için hayati öneme sahipken, kadınların ve kız çocuklarının onurlu ve güvenli bir yaşam sürmesi için gerekli olan diğer faktörler de büyük önem arz ediyor.

BM Kadın Birimi'nin Arap Devletleri Bölge Direktörü Susanne Mikhail, Cenevre'de düzenlediği basın toplantısında, Gazze'deki savaşın özellikle kadınları hedef aldığını ve onlara ağır bir bedel ödeten haksız bir savaş olduğunu belirtti. Bu rapor, Gazze'deki insan hakları ihlallerinin acil çözüm gerektirdiğini bir kez daha vurguluyor.