Birleşmiş Milletler (BM) Sağlık Hakkı Özel Raportörü Tlaleng Mofokeng, işgal altındaki Filistin topraklarında yaşanan insan hakları ihlallerine karşı güçlü bir ses yükseltti. Mofokeng, Gazzeli doktor Ziad Eldalou'nun, işgal hapishanesinde esaret altındayken katledilmesini kınadı ve bu olayın, sağlık çalışanlarının korunması gerektiği gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Yazılı bir açıklama yapan Mofokeng, Eldalou'nun ölümünün, 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail tarafından gözaltında katledilen üçüncü doktor olduğunu belirtti. “Soykırımın birinci yıl dönümünün eşiğinde, İsrail'in Gazze ve işgal altındaki diğer topraklarda sağlık hakkını açıkça hiçe sayması karşısında şok olmaya devam ediyorum” dedi.

Netanyahu'dan Sert Tehdit: "Hizbullah'ı Hayal Bile Edemeyecekleri Şekilde Vurduk!" Netanyahu'dan Sert Tehdit: "Hizbullah'ı Hayal Bile Edemeyecekleri Şekilde Vurduk!"

Mofokeng, uluslararası toplumdan bu duruma müdahale etmesini ve Filistinli sağlık çalışanlarının güvenliğini sağlamasını talep etti. Gazze'deki insani kriz ve sağlık çalışanlarının hedef alınması konusundaki endişelerini dile getirerek, soykırımı sonlandırmak için acil adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Görsel Haber