Haber Merkezi- Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Yemen Sözcüsü Mysa Khalaf, Yemen'deki insani krizin derinleşmeye devam ettiğini belirtti.

Khalaf, Yemen'de yerinden edilmiş milyonlarca kişinin giderek daha kötü koşullarda yaşadığını ve bu ailelerin büyük çoğunluğunun uzun süredir evlerine dönemediğini ifade etti.

Yemen'deki durumun dünyanın en kötü insani krizlerinden biri olarak devam ettiğini vurgulayan Khalaf, "Dikkatler diğer küresel acil durumlara kaymış olsa da Yemen aşırı zorluklarla karşı karşıyadır" dedi.

Hamas'tan İsraillilere: Saldırılar Durmazsa, Esirler Canlı Dönmeyecek Hamas'tan İsraillilere: Saldırılar Durmazsa, Esirler Canlı Dönmeyecek

Khalaf, Yemen'de şu anda 4,5 milyon yerinden edilmiş kişi dahil olmak üzere 18,2 milyon kişinin acil insani yardıma ihtiyaç duyduğunu açıkladı. Ayrıca, bu zor durumda olan insanların arasında Somali ve Etiyopya'dan gelen 60 binden fazla mülteci ve sığınmacının da bulunduğunu belirtti.

Yemen'deki insani kriz, uluslararası toplumun dikkatinin azalmasına rağmen, giderek daha büyük bir sorun haline geliyor ve bu durum, milyonlarca insanı etkiliyor.

Editör: Fatma Zehra