Gallant, Netanyahu'nun Gazze Planlarına Tepki Gösterdi Gallant, Netanyahu'nun Gazze Planlarına Tepki Gösterdi

BM'nin günlük basın toplantısında söz alan Sözcü Dujarric, BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi'nin (OCHA) aylık raporunu açıkladı. Dujarric, Gazze'ye ulaştırılması planlanan hayati yardımların mart ayında Siyonist rejim yetkilileri tarafından engellendiğini belirtti. Özellikle yüksek riskli bölgelerde BM tarafından koordine edilen gıda yardımlarının yarısından fazlasının reddedildiğini veya engellendiğini ifade etti.

Gazze'nin kuzey ve güney bölgeleri arasında tek bir ana yolun bulunduğunu vurgulayan Dujarric, Gazze'nin doğu sınırındaki yolun ise şu ana kadar sınırlı bir şekilde kullanılabildiğini dile getirdi. Ayrıca, işgal ordusunun hedef aldığı Gazze'deki El Şifa Hastanesine ulaşan OCHA ve DSÖ yetkililerinin tespitlerini paylaşarak, hastanenin yıkıldığını ve terk edildiğini, acil servis ve diğer binaların dışında sığ mezarların kazıldığını aktardı.

Gazze'nin kuzeyindeki en büyük hastane olan Şifa Hastanesi'nin uzun süredir ablukaya alındığını ve geçen hafta işgal ordusunun bombalarına hedef olduğunu hatırlatan Dujarric, yaşanan kuşatmanın ardından büyük bir yıkım ve insani felaketin meydana geldiğini belirtti. Hastane çevresindeki evler ve binaların tahrip edildiğini, oksijen istasyonları ve jeneratörlerin zarar gördüğünü ekledi.