İsrail İşgal Güçleri Cenin'den Geri Çekildi, Geride Büyük Yıkım Bıraktı! İsrail İşgal Güçleri Cenin'den Geri Çekildi, Geride Büyük Yıkım Bıraktı!

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Ofisi, bugün Gazze şehrindeki Tabiin Okulu'na yapılan saldırıyı şiddetle kınadı. Ofisten yapılan açıklamada, bu sabahki saldırının, 4 Temmuz'dan bu yana okullara yönelik gerçekleştirilen yirmi birinci saldırı olduğu belirtilerek, bu olayların çoğunun barınak olarak kullanılan okulları hedef aldığı ifade edildi.

Açıklamada, bu saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 274 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Ayrıca, işgal ordusunun uluslararası insancıl hukukun yükümlülüklerine uymadığına ve okullara yönelik sistematik saldırıların Gazze vatandaşlarının yüzde 90'ından fazlasının yerinden edilmesine neden olduğuna dikkat çekildi.

BM İnsan Hakları Ofisi, işgal ordusunun yerleşim binalarını bombalamaya ve insani yardımların girişini ve dağıtımını kısıtlamaya devam ettiğini vurguladı. Bu durumun, bölgede yaşayan sivillerin yaşadığı zorlukları artırdığı ve uluslararası toplumun daha etkin bir şekilde müdahale etmesi gerektiği ifade edildi.

Editör: Masume Masume