Ramazan ayının son teravih namazıyla birlikte Siirt'te bulunan Fethi Serin Camii'nde, cami cemaati tarafından 10 ile 12 yaş arasındaki çocuklar, Ramazan boyunca teravih namazlarını aksatmadıkları için takdir edildi. Cami İmam Hatibi Abit Agâh ve Muhammed Aygan tarafından ödüllendirilen çocuklar, teravih namazının manevi atmosferinden ve cemaatle birlikte ibadet etmenin getirdiği huzurdan bahsetti.

12 yaşındaki Eymen Teker, teravih namazının kendisine verdiği huzuru vurgulayarak, diğer çocukları da bu güzellikten faydalanmaya çağırdı. Teker, "Çocuklar mutlaka teravih namazına gelsinler, aksatmasınlar. Her çocuk mutlaka camiye gelmeli çünkü camiye gelen her çocuk vatanına faydalı olur." şeklinde duygularını dile getirdi.

Kadir Gecesi Adıyaman dualarla ihya edildi Kadir Gecesi Adıyaman dualarla ihya edildi

10 yaşındaki Latif Erdemci, teravih ve vitir namazlarının sona ermesini istemediğini belirterek, camiye gelmenin kendisine mutluluk verdiğini ifade etti. Erdemci, "Teravih namazını kılmak çok güzel bir his, herkese mutluluk veriyor. Camiyi çok seviyorum." dedi.

Muhammed Mustafa Erdemir ise, babasıyla birlikte 15 farklı camide teravih namazı kıldıklarını belirterek, teravih namazının insanı mutlu ve heyecanlı bir hisle doldurduğunu söyledi. Erdemir, diğer çocukları camiye davet etti ve "Teravih namazı kılmak çok güzel bir his, heyecanlanıyorsunuz, Allah'a daha yakın oluyorsunuz." şeklinde konuştu.