Cenin Mülteci Kampı'nda 8. gününe giren İsrail saldırıları, Filistinlilere büyük zarar vermeye devam ediyor. İşgalci güçlerin mahallelere yönelik bombardımanları sonucu birçok ev hasar gördü ve yangınlar çıktı. Filistin Kızılayı, çıkan yangınlar nedeniyle 8 kişinin dumandan boğulma tehlikesi geçirdiğini ve kendilerine ilk yardım müdahalesi yapıldığını bildirdi.

Tulkarm'da Askeri Yığınak ve Keskin Nişancılar

İşgal güçleri, Tulkarm şehri ve mülteci kampına daha fazla askeri araç yığarken, kampa hakim yüksek binalara keskin nişancılar yerleştirdi. Ayrıca, keşif uçakları kampa yönelik alçak irtifada uçuşlarını sürdürüyor. Tulkarm'ın Balavne Mahallesi'nde de evlere baskın düzenleyen işgalciler, mahalle sakinlerine yönelik geniş çaplı soruşturma ve sorgulamalar yaptı.

Saldırılarda 34 Şehit

Geçtiğimiz Çarşamba gününden bu yana Batı Şeria'da İsrail'in düzenlediği saldırılarda Cenin'de 19, Tulkarm'da 8, Tubas'ta 4 ve El Halil'de 3 kişi şehit oldu. Bu saldırılar sonucunda Batı Şeria genelinde son haftalarda şehit olan Filistinlilerin sayısı 685’e ulaştı.

İsrail'in saldırıları, özellikle Cenin ve Tulkarm’da sivillere yönelik ağır hasar ve insan kayıplarına yol açmaya devam ederken, bölgede gerginlik artarak sürüyor.

Fetih Hareketi Başkan Yardımcısı Alul: "Filistin, şehit Ayşenur'un cenazesini bağrına basmaya hazır." Fetih Hareketi Başkan Yardımcısı Alul: "Filistin, şehit Ayşenur'un cenazesini bağrına basmaya hazır."

Editör: Masume Masume