Coca-Cola İçecek A.Ş., Türkiye'de yaşanan boykotların ve Orta Doğu'da süregelen hassasiyetlerin şirketin satış ve kar hedefleri üzerinde olumsuz etki yarattığını belirterek, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) önemli bir açıklama yaptı. Şirket, 2024 yılı için satış hacmi beklentilerini ve operasyonel kâr öngörülerini aşağı yönlü revize etti.

Coca-Cola'dan yapılan açıklamada, "Orta Doğu'da yaşanan ve beklenenden daha uzun süren hassasiyetler ve siyasi açıdan temkinli tüketici duyarlılığı nedeniyle tüm yıl için satış hacmi beklentimizi orta-tek haneli büyümeden yatay-düşük-tek haneli büyümeye revize ediyoruz" denildi.

Şirket, net satış gelirindeki beklentilerini de aşağı çekti. Yapılan açıklamada, "Revize edilen hacim beklentisi ve başlangıçta planlanandan daha yavaş fiyat artışlarıyla birlikte, Kur Etkisinden Arındırılmış Net Satış Geliri büyüme beklentimizi de 'düşük 40'lı yüzdelerde büyüme'den 'düşük 30'lu yüzdelerde büyüme' olarak revize ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Coca-Cola İçecek, operasyonel kâr (FVÖK) konusunda da bir revizeye giderek, 2023 yılına kıyasla hafif bir düşüş veya yatay bir seyir beklediğini bildirdi. Açıklamada, "Faaliyet ortamının daha da kötüleşmesi halinde FVÖK marjında bir önceki yıla kıyasla hafif bir düşüş riski görüyoruz. Bu potansiyel riski beklentilerimize dahil ederek, FVÖK marjı beklentimizi 'geçen yıla göre hafif düşüş veya yatay' olarak değiştiriyoruz." denildi.

HÜDA PAR’dan Narin Güran Olayı Üzerine Suç Duyurusu: Asılsız İddialara Karşı Hukuki Mücadele Sürüyor HÜDA PAR’dan Narin Güran Olayı Üzerine Suç Duyurusu: Asılsız İddialara Karşı Hukuki Mücadele Sürüyor

Bu revizyonlar, Türkiye'deki boykotların ve Orta Doğu'daki siyasi hassasiyetlerin şirket üzerindeki olumsuz etkilerini ortaya koyarken, Coca-Cola İçecek A.Ş.'nin 2024 yılı performansına dair beklentilerinde de temkinli bir yaklaşım sergilemesine neden oldu.

Editör: Masume Masume