Tavuk Eti İhracatı İçin Sınırlama Getirildi: Ticaret Bakanlığı Açıkladı Tavuk Eti İhracatı İçin Sınırlama Getirildi: Ticaret Bakanlığı Açıkladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının eğitimlerine devam edebilmeleri için bir eğitim destek ödemesi programını başlatmıştır. Bu program, eğitim-öğretim döneminde bir ay içinde 4 günden fazla devamsızlık yapmayan ve sosyal güvencesi olmayan ailelere yöneliktir. İlk ve ortaöğretim düzeyindeki çocukları olan aileler, başvuru yapabilir ve öncelik annelerde olacak şekilde her iki ayda bir ödeme alabilirler.

Ödemeler, ilkokula giden erkek çocukları için aylık 90 TL, kız çocukları için 100 TL; ortaokula giden erkek çocukları için 130 TL, kız çocukları için ise 150 TL olarak belirlenmiştir. Başvuruların Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na yapılması gerekmektedir ve bu yardımın amacı, ailelerin çocuklarının eğitimine devam etmelerini sağlayarak geleceğe daha güvenle bakmalarını hedeflemektedir. Başvuru süreci ve gerekli belgelerle ilgili detaylı bilgi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde bulunmaktadır.