Bir arkadaşı tarafından kaydedilerek X platformunda paylaşılan ve daha sonra fakültenin internet sayfasına tekrar yüklenen görüntüler, Filistinli bir öğrencinin cesur açıklamalarını içeriyor.

Video kaydında, Filistinli öğrenci hocalarına karşı cesur bir şekilde sesleniyor: "Ailem bugün burada değil. Çünkü sizin kışkırttığınız ve kabul etmeyi reddettiğiniz bir soykırımın içindeler. Yazıklar olsun size." Ardından, salondaki topluluğa dönerek, "Ve sağlık çalışanı arkadaşlarıma: Gazze'deki işçi arkadaşlarınız hastalarının gözü önünde öldürüldü. Bunu kabul edin. Yaptığınız (meslek) yemininize karşı dürüst olun. Özgür Filistin." şeklinde sesleniyor.

Sosyal Medya ve Tepkiler:

Görüntüler, X ve Instagram gibi sosyal medya platformlarında yüz binlerce kişi tarafından görüntülendi. Weill Cornell Tıp Fakültesi Dekanı Robert Harrington da, dürüst olmamak ve Gazze'deki sivilleri umursamamakla eleştirildi.

Harrington'un Konuşması:

Harrington, New York Carnegie Hall'de 16 Mayıs'ta düzenlenen mezuniyet töreninde yeni mezunlara seslendiği konuşmasında, "Yeni atanan hekimlerin, insanlığı ve adaleti savunmasının önemini" vurguladı.

Bu olay, sansür ve ifade özgürlüğü tartışmalarını gündeme getirirken, Filistinli öğrencinin cesur sözleriyle birlikte sosyal medyada geniş bir tepki dalgasının oluşmasına neden oldu.