Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu hayata geçirme azmiyle yurt içinde ve yurt dışında kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz. Bu sabah millî savaş uçağımız Kaan, ikinci kez gökyüzüyle buluştu.

Tünelin Ucu Mısır'a Uzanıyor: 'Hamas'ın Otoyolu' Olarak Duyurdular Tünelin Ucu Mısır'a Uzanıyor: 'Hamas'ın Otoyolu' Olarak Duyurdular

Yılbaşından bu yana milletimizi gururlandıran TUSAŞ'ı ve Savunma Sanayii Başkanlığımızı tebrik ediyorum. Gaziantep'te meydana gelen minibüs kazasında vefat eden 9 vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum.

AFRİKA'DAKİ YATIRIMLAR
Son toplantımızdan bu yana özellikle dış politikada ziyaretlere ağırlık verdik. Tanzanya Devlet Başkanı Samia Suluhu Hassan'ın ziyareti, 14 yıl aradan sonra gerçekleşen ilk ziyaretti. Türk firmaları bugüne kadar Tanzanya'da 6,5 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdi.

Afrika'daki Türk yatırımlarının toplam değeri 10 milyar doları aştı. Bugüne kadar kıtaya 50'den fazla ziyaret gerçekleştirdik. Türkiye, Afrika'daki kardeşlerine terör örgütlerine karşı en güçlü desteği veren ülkedir.

Afrika kıtasını ziyaretlerimizde Türkçe konuşan bakanlar, iş insanları ve akademisyenlerle bir araya geliyoruz. Bu tablo yıllarca Afrika'nın kaynaklarını sömüren emperyalist güçleri rahatsız etmektedir.

"DERTLERİ NE TÜRKİYE, NE TÜRKÇE"
Türkiye'ye yabancı öğrenci gelmesin demek ülkemiz kabuğunu kırmasın demektir. Bazı beşinci kol elemanları tarafından medyada körüklenen lümpen ırkçılığın asla iyi niyetli olmadığı açıktır.

Türk ekonomisine katkı sağlayan herkese saldıran bu başıbozuk güruh maşa olarak kullanılmaktadır. Son dönemde tekrar ayyuka çıkan Arapça alerjisinin de gerisinde aynı hastalıklı zihniyet vardır.

Bunların derdi ne Türkiye'dir ne de Türkçe'dir. Bunlar egolarını tatmin etmeye çalışan zavallılardır. Yabancı turistleri, öğrencileri ve sığınmacıları hedef alan bu faşist çapulculara asla müsamaha gösteremeyiz.

IRAK ZİYARETİ
13 yıl aradan sonra gerçekleştirdiğimiz Irak ziyareti tarihi öneme sahipti. Irak Cumhurbaşkanı ve Başbakanı ile ortak gündemimizdeki konuları detaylıca ele aldık. Farklı alanlarda imzaladığımız 27 anlaşmayla ziyaretimizi taçlandırdık.

Halihazırda 20 milyar dolar seviyesinde seyreden ticaret hacmimizi daha üst seviyelere çıkarmayı hedefliyoruz. Irak Türkmenleri ile bir araya gelerek yanlarında olduğumuzu dile getirdik. Erbil'de de son derece verimli istişareler gerçekleştirdik.

Burada belirtmek gerekir ki DEAŞ ve PKK, Türkiye için olduğu kadar Irak için de büyük bir tehdit kaynağıdır. Kuzey Irak'taki terör bataklığını tamamen kurutana kadar mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Suriye'de yarım kalan işimizi vakti geldiğinde mutlaka tamamlayacağız.

PKK, Irak ve Suriye'de hayat alanı bulduğu sürece kendimizi güvende hissetmemiz mümkün değildir. Kandil ve Suriye'deki terör baronları, ülkemizi karıştırmaya ve vatandaşlarımız üzerinde baskı kurmaya devam edeceklerdir.

Hiçbir devlet, böyle bir tehdidi görmezden gelemez. Irak ve Suriye operasyonlarımız neticesinde manevra alanı daralan bölücü örgüte neşteri vuracağız.

ALMANYA CUMHURBAŞKANININ TÜRKİYE ZİYARETİ

Almanya Cumhurbaşkanı'nın resmi ziyareti, Avrupa Birliği, ekonomik ilişkiler ve artan yabancı düşmanlığı konularını yeniden gözden geçirmemiz için bir fırsat sağladı. İki müttefike yakışmayan savunma kısıtlamalarının kaldırılması gerektiğini açıkça dile getirdik.

Irkçı saldırıların engellenmesi ve faillerinin cezalandırılması konusunda da beklentilerimizi ifade ettik. 50 milyar doları aşan ikili ticaret hacmimizi 60 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz.

Türkiye, AB ve birlik üyesi ülkelerle ilişkilerini geliştirmeye kararlıdır. Avrupa Birliği'nin stratejik körlükten kurtulması ve Türkiye'yi dışlamaktan vazgeçmesi gerekmektedir.

Avrupa liderlerinin bu gerçeği ne kadar erken kabul ederlerse, kendileri için o kadar iyi olacaktır. Ortak coğrafyamızın daha kötüye gitmesini ve savaşların yayılmasını engellemek için çalışmaya devam edeceğiz.

HAMAS KARARI SONRASI AÇIKLAMA
Bizim telkinlerimizle Hamas'ın ateşkesi kabul ettiğini açıklamasından memnuniyet duyduk. Aynı adımın İsrail tarafından da atılması gerekmektedir. Dostlarımızın sayısını artırmak için çaba sarf ediyoruz. Yarın, Kuveyt Emiri kardeşimi ülkemizde ziyaret edeceğiz.

Haber Merkezi