Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ve IKBY Başbakanı Mesrur Barzani ile Erbil'de bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede, bölgesel ve küresel meseleler ile terörle mücadele konuları ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'ın her geçen gün şiddetten uzaklaşmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti. Ayrıca, PKK meselesinin artık gündemden çıkarılmasının vaktinin geldiğini ve Türkiye'nin terörle mücadelede ortaya konan birlikteliğe önem verdiğini vurguladı.

Erdoğan, Türkiye ile Irak arasında imzalanan kapsamlı hukuki metinlerin IKBY bölgesini de kapsadığını ifade etti. Bağdat'ta imzalanan mutabakat zaptı ile dünyaya ilan edilen Kalkınma Yolu'nun bütün Irak'ın refah ve huzuruna hizmet edeceğini belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin IKBY ile ticari ilişkilerini ilerletme isteğini dile getirerek, sınır kapılarının açılmasının önemine vurgu yaptı.

Ürdün Kraliçesi'nden İsrail Açıklaması: Olağandışı Bir Empati Çağrısı Ürdün Kraliçesi'nden İsrail Açıklaması: Olağandışı Bir Empati Çağrısı

Erdoğan, bölgedeki Türkmenlerin siyasi temsilinin ve haklarının gözetileceğine inandığını ifade etti.