Sanayicilerimize Teşekkür Ediyorum”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiye katkı sağlayan tüm sanayicilere teşekkür ederek konuşmasına başladı. Savunma sanayinden otomotive, kimyadan güneş enerjisi hücrelerine kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösteren şirketlere minnettar olduklarını ifade etti. "Bundan sonra da sözlerinizin yanında olmayı sürdüreceğiz, yeter ki siz çalışın, üretin, istihdam sağlayın," dedi.

Tel Aviv'de Netanyahu Karşıtı Gösteriler: Binlerce Kişi Sokaklara İndi Tel Aviv Karıştı! Tel Aviv'de Netanyahu Karşıtı Gösteriler: Binlerce Kişi Sokaklara İndi Tel Aviv Karıştı!

“Katil Netanyahu ABD’de Alkışlanıyor”

Erdoğan, mevcut küresel sistemin miadını doldurduğunu ve krizlerle boğuştuğunu belirtti. Suriye, Ukrayna, Yemen, Sudan ve Gazze’de yaşanan çatışmalara dikkat çekti. Özellikle, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun ABD’de alkışlanmasına tepki göstererek, "40 bine yakın insanı katledenleri alkışlıyorlar. Bu nasıl bir iştir? Hani demokrasi, hani insan hakları?" dedi.

“Türkiye Yeni Dönemin Forveti Olacak”

Son dönemde açıklanan ekonomik verilerin doğru yolda olduklarını gösterdiğini vurgulayan Erdoğan, Türkiye Yüzyılı’nı yatırımın yüzyılı yapmayı hedeflediklerini belirtti. Togg’un başarılarına değinerek, kısa süre önce dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi BYD ile 1 milyar dolarlık yatırım sözleşmesi imzaladıklarını söyledi. Ayrıca, sanayicilere yönelik 750 milyon dolarlık finansman sağladıklarını duyurdu.

“Yüksek Teknoloji Alanlarına 30 Milyar Dolar Yönlendireceğiz”

Erdoğan, üretim kapasitesini artırmayı hedefleyen teşvik paketlerinden bahsetti. Batarya üretimi ve çip teknolojilerine özel önem verdiklerini belirterek, bu alanlarda 5 milyar dolarlık teşvik paketini devreye aldıklarını açıkladı. Ayrıca, güneş enerjisinde 15 gigawattlık kapasite için teşvikler sunacaklarını ve Ar-Ge merkezlerine yönelik destekleri artıracaklarını belirtti. "Vergi teşvik ve hibelerden oluşan 30 milyar dolarlık kaynağı yüksek teknoloji alanlarına yönlendireceğiz," dedi.

Editör: Masume Masume