Bediüzzaman: Bekâr Kalmakta Olan Hanıma İlginç Bir Hakikat Bediüzzaman: Bekâr Kalmakta Olan Hanıma İlginç Bir Hakikat

Cunda (Ali Bey) Adası'nda, Mithatpaşa Mahallesi'nde yer alan hazineye ait yıkık yel değirmeni, Ayvalık Belediyesi'ne tahsis edildi. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'ndan alınacak proje onayının ardından Aşıklar Tepesi'ne doğal güzellikler korunarak, sosyal tesisin de bulunduğu yepyeni bir seyir alanı kazandırılacağını duyurdu.

Aşıklar Tepesi'nin, Cennet Tepesi'nden sonra bölgedeki ikinci buluşma noktası olacağını belirten Belediye Başkanı Mesut Ergin, 252 metrekarelik bir alanın belediyeye tahsis edildiğini ve seyir terası ile kafeterya projesinin onaylanmasının ardından yıkık durumdaki yel değirmeninin restorasyonunun tamamlanacağını ve kısa bir süre içinde hizmete sunulacağını belirtti.

Proje kapsamında, tahsisli olan yel değirmeni bulunan taşınmaz üzerinde kafeterya alanı düzenlenecek. Doğal sit alanı olan bölgeye müdahale edilmeden, arazinin topoğrafik yapısına uygun olarak ahşap deck'ler, mutfak ve ıslak hacimler yerleştirilecek. Teraslar arası erişim ahşap basamaklar ve rampa ile sağlanacak. Arkeolojik kalıntılar barındırma ihtimali nedeniyle, arazinin geri kalan kısmına şimdilik müdahale edilmeyecek.