Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen DEM Partili Abdullah Zeydan'ın haklarının geri alınması, Van ve Hakkari'de protesto dalgalarına yol açtı.

Fatih Erbakan'dan 'Cumhur İttifakı' Açıklaması: Değiliz Herhalde, Onların Söylediğine Göre Fatih Erbakan'dan 'Cumhur İttifakı' Açıklaması: Değiliz Herhalde, Onların Söylediğine Göre

Van'da DEM Partisi'nden %55,48 oy alarak Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın memnu haklarının geri alınmasıyla başlayan olaylar, Hakkari'yi de etkisi altına aldı. Seçim Kurulu'nun kararıyla mazbatanın AK Parti'li Abdulahat Arvas'a verilmesi, Zeydan destekçileri arasında tepkilere neden oldu.

Protestoların hız kesmeden devam ettiği Van'da, göstericilere polis müdahale etti. Sokağa çıkanların üzerine biber gazı ve basınçlı suyla müdahale edildi. Ancak, sadece Van ile sınırlı kalmayan protesto dalgaları, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde de hissedildi.

İftar saati sonrası Cengiz Topel caddesinde toplanan bir grup, yürüyüş yapmak isteyince polisin müdahalesiyle karşılaştı. Polis, basınçlı su ve biber gazı kullanarak grubu dağıtmaya çalıştı.