Haber Merkezi- Peygamber Sevdalıları Vakfı Mevlid-i Nebi Tertip Komitesi Üyesi Ercan Fidan, yapılan basın açıklamasında, "Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik." ayetiyle başlayarak, Hazreti Muhammed'in insanlık için ne denli önemli olduğunu vurguladı.

Ayrıca, etkinlik için yapılan ücretsiz ulaşım talebinin reddedilmesinin şehir yöneticilerinin değerlere saygısızlık olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından açıklama yaptı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından açıklama yaptı

Fidan, belediyenin daha önceki etkinliklerde ücretsiz taşıma hizmeti sunduğunu, ancak Mevlid-i Nebi etkinliği için bu imkanın verilmediğini belirtti. Ayrıca, şehir yöneticilerine çağrıda bulunarak, kararlarını gözden geçirmeleri ve halkın taleplerini dikkate almaları gerektiğini dile getirdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin kararına tepki gösteren Fidan, şehirde yapılan birçok etkinlik için ücretsiz taşıma sağlanmasına rağmen, bu kez bu imkanın sunulmamasının doğru olmadığını belirtti. Ayrıca, belediyenin bu tavrının halk nezdinde olumsuz algılanabileceğini ifade etti.

Vakıf yetkilileri, araç sahibi olan vatandaşları, etkinliğe katılmak isteyen halkı alana taşımaları konusunda çağrıda bulundu. Ayrıca, belediyenin kararının halkın değerlerine saygısızlık olduğunu belirterek, bu tutumun kentte yaşayan insanları üzebileceğini vurguladı.