Başkan Erbaş, yaptığı duada şunları söyledi:

İsrail İşgal Güçleri Cenin'den Geri Çekildi, Geride Büyük Yıkım Bıraktı! İsrail İşgal Güçleri Cenin'den Geri Çekildi, Geride Büyük Yıkım Bıraktı!

"İnsanlığı, hukuku ve ahlakı hiçe sayarak dünyayı yaşanmaz hale getirenlerin kötülükleri ayyuka çıktı. Nice Müslüman zulme uğradı. Nice İslam toprağı kana bulandı. Nice bebekler katledildi. Nice anneler gözyaşına boğuldu. Çevresini mübarek kıldığın Mescid-i Aksa şimdi garip. Gazze, yetimlerin, öksüzlerin yurduna döndü. Yangın yeri oldu yüreklerimiz. Gözü yaşlı annelerin hüzünlü dualarıyla, yetim çocukların yürek yakan hıçkırıklarıyla Sen'den niyazda bulunuyoruz. İnsanlık için, alem-i İslam için Sen'den yardım niyaz ediyoruz. Bize katından bir rahmet gönder ve bize bir çıkış yolu göster Allah'ım. Bize katından bir rahmet gönder ve bize bir çıkış yolu göster Allah'ım. Ey zalimleri alçaltan ve zillete düşüren Rabb'imiz. Kadın-erkek, çoluk-çocuk demeden katliam yapanları sana şikayet ediyoruz. Haddi aşanları, kendilerine zillet damgası vurulmuş olanları sana şikayet ediyoruz. Sen, mazlumların yardımcısı, zalimlerin hasmısın. Bu zalim ve azgınlara karşı masumlara, mahzunlara ve mazlumlara medet eyle Allah'ım."

"Ey darda kalanların imdadına yetişen Rabb'imiz, bize rahmetinle nazar eyle. Ümmet-i Muhammed'e bu şiddetten, bu zulmetten azade bir hayat bahş eyle. Haksız, vicdansız, hukuksuz ve insafsız saldırılara maruz kalan Filistinli kardeşlerimize yardım eyle Allah'ım. Dünyanın hangi bölgesinde olursa olsun ezilen, açlık, kıtlık ve sefalet çeken çaresizlere yardım eyle Allah'ım. Mazlumlara imdat eyle Allah'ım. Masum ve mazlumların ahını zalimlerde bırakma Allah'ım. Masum ve mazlumların ahını zalimlerde bırakma Allah'ım."

Duaların Amacı ve Önemi

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın bu duası, İslam dünyasındaki zulme dikkat çekmek ve Gazze başta olmak üzere zulüm gören Müslümanlara yardım dilemek amacıyla yapıldı. Erbaş, dualarında zalimlerin cezalandırılmasını ve mazlumların korunmasını dile getirerek, Müslümanların birlik ve dayanışma içinde olmasının önemini vurguladı.

Editör: Masume Masume