Başkanlıktan yapılan açıklamada, iletişim çağında inanç, değer, algı ve kültür bakımından hızlı ve kapsamlı bir dejenerasyon yaşandığı vurgulandı.

Dejenerasyon Süreci ve Savunmasız Toplumlar

Açıklamada, insanlığın inanç ve ahlakına yönelik suikastlar karşısında milletlerin ve özellikle genç nesillerin savunmasız kaldığı belirtildi. Tarih boyunca cahiliyeye hapsolmuş dönemlerde sapkın anlayış ve uygulamaların var olduğu hatırlatıldı.

Cinsiyetsizleştirme Politikalarına Eleştiri

Diyanet, günümüzde iletişim ve etkileşim imkanlarının baş döndürücü boyutlara ulaşması nedeniyle bu tür yaklaşımların yıkıcı etkisinin arttığını belirtti. Açıklamada, cinsiyetsizleştirme politikalarının insanın maddi ve manevi değerlerini hiçe sayarak onu özüne yabancılaştırdığı ifade edildi. Ayrıca, cinsiyetin Allah'ın bir kararı olduğu ve bireyin kendi iradesiyle değiştiremeyeceği bir vasıf olduğu vurgulandı.

LGBT Söylemleri ve Özgürlük Çağrısı

"LGBT söylemleri bir özgürlük çağrısı değil, aksine insanı Allah, alem, gaye, hikmet ve sorumluluk bağlamından koparmayı amaçlayan karanlık emperyalist ideolojilerin payandasıdır" ifadelerine yer verilen açıklamada, bu söylemlerin insanı anlamsız ve amaçsız bir hayata sürüklediği belirtildi.

Paris Olimpiyatları Açılışındaki Unsurlar

Diyanet, Paris'teki 2024 Olimpiyatları açılış töreninde kasıtlı olarak öne çıkarılan pedofili ve LGBT unsurlarının küresel fesat merkezlerinin çirkin yüzünü açıkça ortaya koyduğunu belirtti. Açıklamada, sanatı ve sporu propaganda aracına dönüştüren bu zihniyetin insanın edep ve haysiyetine, toplumların inanç ve değerlerine karşı adeta savaş ilan ettiği ifade edildi.

Batı Ülkelerine Eleştiri ve Sorumluluk Çağrısı

HÜDA PAR'lı Demir: "Başörtüsü İçin Anayasal Güvence Şart" HÜDA PAR'lı Demir: "Başörtüsü İçin Anayasal Güvence Şart"

Açıklamada, başta ev sahibi Fransa olmak üzere bazı Batı ülkelerinin bu duruma göz yumması ve sanatı ve sporu böylesine çirkin bir propagandaya alet etmesinin akıl tutulması olduğu belirtildi. "Özgürlük söylemlerinin arkasına sığınılarak ahlaksızlığı teşvik eden hiçbir faaliyet meşru hale getirilemez" vurgusu yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kararlılığı

Diyanet İşleri Başkanlığı, insanın fıtratını bozmaya yönelik anlayışlara karşı durmaya devam edeceğini ve gençleri doğruya yönlendirme çabalarını sürdüreceğini belirtti. Sanatı ve sporu insana değer katan vasfıyla desteklediklerini ifade eden Diyanet, ülkeyi temsil eden sporculara başarılar diledi.

Kaynak: Diyanet

Editör: Ömer Faruk