Akaryakıtta Çifte İndirim Müjdesi: Hem Fiyatlar Düşecek Hem Tek Fiyat Uygulaması Başlıyor Akaryakıtta Çifte İndirim Müjdesi: Hem Fiyatlar Düşecek Hem Tek Fiyat Uygulaması Başlıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, Dicle Nehri çevresinde doğa kirliliğini önlemek amacıyla harekete geçti. Temizlik Şube Müdürlüğü ekipleri, Silvan Yolu üzerindeki köprüden başlayarak Hevsel Bahçelerine kadar olan bölgede temizlik çalışması yaptı. Gelişigüzel bırakılan çöpleri araçlarla toplayarak çevrenin temizlenmesini sağlayan ekipler, doğal yapının korunmasına katkı sağladı. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, vatandaşları piknik yaparken doğal flora ve faunanın korunması için atıkların poşetlenerek çöp konteynırlarına bırakılması konusunda uyardı ve temiz bir çevre için herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi ekipleri Mezopotamya Mahallesi'nde oluşan su birikintisini ortadan kaldırdı. Boş alana bırakılan hafriyat ve yağmur sularından oluşan gölet, çocuklar için risk oluşturduğundan iş makinesiyle kaldırıldı ve inşaat hafriyatları döküm sahasına nakledildi. Bu çalışmalarla, çevre kirliliği önlenerek hem doğal yaşamın korunması sağlandı hem de çocukların güvenliği için önlem alındı.