Diyarbakır'da Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından gerçekleştirilen Mevlid-i Nebi etkinliği, "Cihad Önderi Hazreti Muhammed" temasıyla yoğun ilgi gördü. Programda vakfın bu yılki mesajını sunan Menaf Adıyaman, Hazreti Muhammed'in cihad, adalet, merhamet ve ilim gibi her alanda bir önder olduğunu vurguladı. Ayrıca, Gazze ve Filistin merkezli mesajda, kutsal değerlere yapılan saldırılara karşı askeri ve siyasi gücün tesis edilmesinin önemi üzerinde duruldu.

Mesajın ilk maddesinde, zalimlere karşı mücadelenin cihad ile mümkün olduğu belirtilerek Hazreti Muhammed'in bu alandaki liderliği vurgulandı. İkinci maddede, İslam'ı öğrenmek ve yaşamak ile Müslüman halkların uyanışının sağlanabileceği ifade edildi. Üçüncü madde ise, kutsal değerlerin korunması için güçlü olmanın gerekliliğine işaret etti.

Dördüncü maddede, kardeşlik ve vahdetin ancak merhamet ve yardımlaşma ile mümkün olduğu vurgulandı. Beşinci maddede, sosyal adaletin tesisi için İslam'ın adalet anlayışının önemi üzerinde duruldu. Altıncı maddede, dünya barışının İslam'ın rahmet iklimiyle sağlanabileceği belirtildi.

İstanbul'da Esenyurt'ta Bir Binada Doğal Gaz Patlaması İstanbul'da Esenyurt'ta Bir Binada Doğal Gaz Patlaması

Yedinci madde, birey, aile ve toplumun huzurunun sadece İslam'a sarılarak mümkün olduğunu vurguladı. Sekizinci maddede, Müslüman gençliğin önderinin Hazreti Muhammed olduğu ve onun örnekliğini takip etmenin önemi üzerinde duruldu. Dokuzuncu ve son maddede ise, güzel ahlakın kaynağının Sünnet-i Seniyye olduğu ve Hazreti Muhammed'i tanımanın ve yaşamanın önemi vurgulandı.