Diyarbakır'da şehir içi ulaşım sorunu her geçen gün artıyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan ücretsiz ulaşım kartlarına sahip olan 65 yaş üstü vatandaşlar, engelliler ve basın mensupları, Özel Halk Otobüslerine binemeyerek mağdur ediliyor.

Özel Halk Otobüsleri şoförleri, ücretsiz kart sahiplerini araçlarına almamalarıyla ilgili olarak, Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz kart paralarını ödemediğini iddia ediyor. Bu durum, Türkiye'nin diğer illerinde belediye ve özel halk otobüslerinde ücretsiz binme hakkına sahip olan vatandaşların Diyarbakır'da haklarını kullanamamalarına neden oluyor.

Bir vatandaş, ücretsiz kartını kullanarak otobüse binmeye çalıştığı sırada şoförle yaşadığı diyaloğu telefon kamerasıyla kayda aldı. Görüntülerde, şoförün ücretsiz kartı kabul etmeyerek vatandaşı araçtan indirdiği görülüyor.

15 banka, ATM'lerden para çekim limitlerini değiştirdi! 15 banka, ATM'lerden para çekim limitlerini değiştirdi!

Özellikle Özel Halk Otobüsleri, duraklarda yaşlı, engelli veya bebek arabalı kadınları gördüklerinde durmayarak yollarına devam ediyorlar. Bu durum, toplu taşımaya ihtiyaç duyan bu kesimlerin büyük mağduriyet yaşamasına sebep oluyor.

Vatandaşlar, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve ilgili yetkililerden bu sorunun çözülmesi ve ücretsiz kart sahiplerinin mağdur edilmemesi için acil önlem alınmasını talep ediyorlar

Editör: Masume Masume