Diyetisyen Semira Avcı, Ramazan sonrası beslenmeye dair önemli tavsiyelerde bulundu. Avcı, boş kalmaya alışan mideyi ve yavaşlamış sindirim sistemini yormamak için az az ve sık sık beslenme modelini tercih etmenin önemine vurgu yaptı.

Avcı, Ramazan sonrası güne kahvaltıyla başlamanın önemini vurgulayarak, sindirim sisteminin sağlığını korumak için lif içeriği yüksek besinleri tercih etmenin önemine dikkat çekti. Özellikle kronik rahatsızlığı olan bireylerin bu konuda ekstra dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

Kahvaltıda her besin grubunun bulunmasının önemine işaret eden Avcı, az az ve sık sık beslenme modelinin sindirim sistemini korumak için önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca, çay ve kahve gibi içeceklerin suyun yerini tutamayacağını ve su tüketiminin ihmal edilmemesi gerektiğini hatırlattı.

Ramazan boyunca alışılan sahur alışkanlığının devam etmemesi gerektiğini belirten Avcı, gece yeme isteklerini kontrol altında tutmak için uyku süresinden iki saat önce hafif bir ara öğün tüketilmesini önerdi.

Obsesif Kompulsif Bozukluğu nedir? Obsesif Kompulsif Bozukluğu nedir?

Çocukların bayramda fazla şeker ve çikolata tüketmesinin sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurgulayan Avcı, ailelere çocuklara sağlıklı seçenekleri sunduktan sonra tatlı tüketimine izin vermeleri çağrısında bulundu.

Son olarak, sindirim sisteminin yormamak için yemek sürelerinin 20-30 dakika aralıklarla tutulmasını öneren Avcı, dengeli bir tabak modelinin sebze, protein ve lif içeriği yüksek besinleri içermesi gerektiğini belirtti.