• Doç. Dr. Selami Yalçın, Kur'an-ı Kerim'in Müslümanların hayatındaki önemine değinerek, Müslüman toplumların Kur'an ile bütün dünyaya adalet ulaştırmaya çalıştıklarını ve kendi coğrafyalarını adalet ile yönettiklerini ifade etti.
  • Yalçın, Kur'an'ın toplumları değiştirdiğini ve dünya tarihinde Müslümanların bu metinle egemen olduklarını belirtti. Ancak Kur'an'ın ilkelerinden uzaklaşmanın toplumların olumsuz akıbetine yol açtığını dile getirdi.
  • Müslüman toplumların Kur'an'ı hayatlarına aktarması gerektiğini vurgulayan Yalçın, bu durumun toplumda güven ve güvenlik tesis edeceğini, suç oranlarını düşüreceğini ve toplumun yükselmesine katkı sağlayacağını belirtti.
  • Yalçın, alimlerin cesur olması gerektiğini ve Kur'an'ın prensiplerini topluma egemen kılmak için çaba göstermeleri gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Müslümanların Kur'an'a sıkı sıkıya sarılarak, hayatlarını bu ilkelere göre düzenlemeleri gerektiğini vurguladı.

Bu açıklamalarla Doç. Dr. Yalçın, Kur'an'ın Müslüman toplumlar için hayati önemini vurgulayarak, toplumların Kur'an ile bağlarını güçlendirmeleri gerektiğine dikkat çekti.

İstanbul'da Mevlid-i Nebi mesajı: Yegâne kurtuluş yolu cihad ruhunun yeniden inşasıdır İstanbul'da Mevlid-i Nebi mesajı: Yegâne kurtuluş yolu cihad ruhunun yeniden inşasıdır