Geçen yıl Karadeniz'de keşfedilen doğal gaz kaynağıyla beraber yapılan ücretsiz doğal gaz desteği sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu 25 metreküp ücretsiz doğal gaz uygulaması, 20 milyon haneye 43 milyar lira seviyesinde doğal gaz desteği sağladı. Ancak, 1 Mayıs itibariyle bu destek sona erdi ve artık faturalar indirimsiz şekilde gelecek.

Gölcük Yazlık Ilıcası'nda Ücretlere İkinci Kez Zam Geldi: Vatandaşlardan Şikayetler Gelmeye Başladı Gölcük Yazlık Ilıcası'nda Ücretlere İkinci Kez Zam Geldi: Vatandaşlardan Şikayetler Gelmeye Başladı

Geçen yıl başlatılan doğal gaz desteğinin sona ermesiyle birlikte, konutlardaki faturalara 150 TL'lik bir artış yansıyacak. Önceden 25 metreküp için ödenmeyen doğal gaz kullanımı artık faturalara yansıtılacak.

Bununla birlikte, devlet ihtiyaç sahibi ailelere 1500-3500 TL arasında doğalgaz desteği vermeye devam ediyor. Bu destekten faydalanabilmek için hane içinde kişi başına düşen aylık gelirin net asgari ücretin 1/3'ünden az olması gerekiyor. Bu kriterleri karşılayan vatandaşlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) başvurarak doğalgaz yardımından faydalanabiliyor.