Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi kırsalında gerçekleştirilen operasyonda, İçişleri Bakanlığı'nın terörden arananlar listesinde kırmızı kategoride yer alan 'Şehmus Malazgirt' kod adlı Yılmaz Öner etkisiz hale getirildi. Öner'in, 27 güvenlik görevlisi ve 4 sivil vatandaşın şehit edilmesi, 68 güvenlik görevlisinin ve 2 sivil vatandaşın yaralanmasına sebep olduğu, toplam 18 eyleme katıldığı ve eylemlerin talimatlarını verdiği belirlendi.

Boykot Nedeniyle Burger King Türkiye'de İsim Değişikliğine Gitti: Yeni Adı "Börgır" Boykot Nedeniyle Burger King Türkiye'de İsim Değişikliğine Gitti: Yeni Adı "Börgır"

Batman'ın Hasankeyf ilçesi Palamut köyü kırsalında düzenlenen operasyonda ise turuncu kategorideki teröristler 'Şervan Botan' kod adlı Şakir Erdemci, 'Eylem' kod adlı Hazret Kaçar, 'Nurhak' kod adlı Nurettin Tekin ve 'Axin' kod adlı Zeynep Özkan etkisiz hale getirildi. Bu teröristlerin 1 güvenlik görevlisini şehit ettiği, 2 güvenlik görevlisini yaraladığı ve toplam 3 eyleme katıldığı belirlendi.

Bu operasyonlar, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı'nın koordinesinde gerçekleştirildi.

Editör: Masume Masume