Van: İl Seçim Kurulu'nun DEM Parti'den seçilen Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan hakkındaki kararının ardından parti binası önünde toplanan kalabalık, yürüyüş yapmak istedi. Ancak polis, izin vermeyerek müdahale etti. Olaylar sırasında ara sokaklara dağılan göstericiler, cadde ve sokaklardaki çiçeklikleri devirip, ateş yakarak polise taş attı.

Hakkari: Yüksekova ilçesinde izinsiz gösteri yapmak isteyen gruba polis müdahale etti. Polis müdahalesi sonrasında çıkan arbedede güvenlik güçlerine taş atanlar oldu.

Diyarbakır: DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Serhan Eren ve kesin olmayan sonuçlara göre DEM Parti'den Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ayşe Serra Bucak Küçük'ün de aralarında bulunduğu grup, İl Seçim Kurulu binası önünde toplandı. Grup ile güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı ve gözaltılar oldu.

Siirt: DEM Parti il binası önünde toplanan grup, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na yürümek istedi. Ancak polis izin vermedi ve müdahale etti. Siirt'teki olaylar sırasında da benzer şekilde arbede yaşandı ve gözaltılar oldu.

İYİ Parti'de Seçim: Yeni Genel Başkan Belli Oluyor! Adaylardan İlk Açıklamalar İYİ Parti'de Seçim: Yeni Genel Başkan Belli Oluyor! Adaylardan İlk Açıklamalar

Batman: DEM Parti'nin il binası önünde düzenlenen kutlamada, DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu ve kesin olmayan sonuçlara göre DEM Parti'den Batman Belediye Başkanı seçilen Gülüstan Sönük konuşma yaptı. Programın ardından adliye binasına doğru yürümek isteyen gruba polis müdahale etti ve bir kişi gözaltına alındı.

Bitlis: Kesin olmayan seçim sonuçlarına itiraz etmek için DEM Parti Bitlis İl Başkanlığı önünde toplanan gruba polis müdahale etti ve 4 kişi gözaltına alındı.

Resim A771E393Resim 3F349Cf0Resim F62480A4Resim 3F1D2DfaResim F6E61B7E