Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (YESİDEF) Başkanı Hüseyin Bozdağ, yemekli düğün ve nikah törenlerine ilişkin sektörün beklentilerini paylaştı.

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde değişiklik oldu! Yeni fiyatlar bu gece yarısından itibaren geçerli olacak. Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde değişiklik oldu! Yeni fiyatlar bu gece yarısından itibaren geçerli olacak.

Bozdağ, düğün sezonunda yemek olmayan işletmelerin ortaya çıkmasıyla zehirlenme vakalarının arttığına dikkat çekti. Bu durumun önüne geçmek için vatandaşları, özellikle YESİDEF'e bağlı ve Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan lisanslı firmaları tercih etmeleri konusunda uyardı.

Yemek hizmetinin düğün ve nikah törenlerinde 350 ila 650 lira arasında değiştiğini belirten Bozdağ, genellikle ordörv tabağından sonra paçanga böreğinin tercih edildiğini ifade etti. Ayrıca, düğün sahiplerinin et yemeği tercih etmeleri durumunda fiyatın 800 liraya çıktığını, tavuk yemeği tercihinde ise fiyatın 600 liraya düştüğünü söyledi. Bozdağ, insanların ekonomik şartlar göz önüne alındığında genellikle tavuk yemeğini tercih ettiğini belirtti.