Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçı Birliği'nin 2023 yılı olağan genel kurulu Ege İhracatçı Birlikleri toplantı salonunda yapıldı. Başkan Erkan Zandar, konuşmasında 2019'dan beri süregelen olumlu gidişatın 2024'te tersine döndüğünü ifade etti. Zandar, özellikle 2023'te küresel kriz ve finansman sorunlarıyla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, "Avrupa Birliği ülkeleri bizim için en önemli pazardı ancak şu anda satış yapabilecek müşteri bulmak zorlaştı. Finansal sıkıntılar ve firmaların sınırlı mal alabilmesi sektörde ciddi düşüşlere neden oldu." şeklinde konuştu.

Başkan Zandar, yaşanan düşüşlerin önümüzdeki aylarda daha da artacağını öngörerek, "Bu düşüş rakamları yaz aylarındaki satışların yansıması. Ancak kış aylarında da benzer bir düşüş bekliyoruz. AB'deki parasal sıkıntı ve kur sorunları da ekonomimizi olumsuz etkiliyor." şeklinde devam etti.

Arslanhan'a Türkiye Sakatlar Konfederasyonu'nda Çifte Görev Arslanhan'a Türkiye Sakatlar Konfederasyonu'nda Çifte Görev

Portekiz gibi rakiplerle rekabet edemez hale geldiklerini belirten Zandar, "Avrupa'daki müşterilerimizin bizi tercih edip etmeyeceği belirsiz. Bu süreçte satışları kaçırdığımızda 6 ay kaybediyoruz. Önümüzdeki sezonu şimdiden kaybettik. AB'de ekonomik durum düzelirse bile fiyatlarımız yüksek olabilir ve müşteriler bizi tercih etmeyebilir." ifadelerini kullandı.

Genel kurulun ardından EDDİB 2023 Yılı İhracatın Yıldızları Ödül Töreni düzenlendi ve en fazla ihracat gerçekleştiren 30 firma ödüllendirildi.