Dünya

Emine Erdoğan, Malcolm X'in Kızı İlyasa Şahbaz İle Buluştu

Emine Erdoğan, ABD'de ırkçılıkla mücadelede sembol isimlerden biri olan ve 1965 yılında suikasta kurban giden Malcolm X'in (El-Hajj Malik El-Shabazz) kızı İlyasa Şahbaz'ı Vahdettin Köşkü'nde ağırladı.

Abone Ol

Görüşme sırasında Malcolm X'in adının ve mirasının yaşatılmasının önemini vurgulayan Emine Erdoğan, şahsiyetinin etkileyici ve anlamlı mirasının sürdürülmesine destek verdi.

Görüşme sırasında, Malcolm X'in suikasta uğradığı Audubon Balo Salonu'nun restore edilip 19 Mayıs 2005'te "Malcolm X ve Dr. Betty Shabazz Anıtı ve Eğitim Merkezi" olarak açıldığını ve yaygın olarak "Shabazz Center" olarak adlandırılan merkez hakkında bilgi paylaşımı yapıldı. Bu merkez, New York'un Manhattan bölgesinde bulunur ve Malcolm X ile eşi Dr. Betty Şahbaz'ın hayatını ve mücadelesini sergileyen bir müze ve genç liderlerin küresel adalet, eşitlik ve insan hakları konularında eğitim alabileceği bir kültür merkezi olarak faaliyet gösterir.

Emine Erdoğan, görüşmede Malcolm X'in adının ve mirasının yaşatılmasının önemine dikkat çekti.

Görüşme sırasında, Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Esra Albayrak da yer aldı.

Emine Erdoğan, İlyasa Şahbaz ile yapılan görüşmeye dair sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, Amerikalı Müslüman insan hakları savunucusu, siyasi lider ve yazar Malcolm X'in kızı İlyasa Şahbaz'ı Türkiye'de ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Ayrıca, Malcolm X'in cesaretle başlattığı ırkçılık ve İslamofobiye karşı direnişin, küresel bir dönüşümün ilk kıvılcımı olduğunu ve bu anlayışın sembolü olarak kurulan eğitim merkezinin çalışmaları sayesinde Malcolm X'in inancının ve kararlılığının tüm gençlere ulaşmasını diledi.