Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye, yaptığı açıklamada, "Başkan Biden'ın mayıs ayı sonunda yaptığı açıklamaya ve 2 Temmuz'da onaylanan 2735 sayılı BMGK kararına bağlılığımızı teyit ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

Hayye, herhangi bir yeni teklife gerek olmadığını, İsrail’in Gazze'den tamamen çekilmesi ve insani yardımın bölgeye ulaşmasının öncelikli olduğunu vurguladı.

Beyaz Saray'dan Ayşenur Ezgi Eygi Cinayetine İlişkin Açıklama: Soruşturma Sonucu Bekleniyor Beyaz Saray'dan Ayşenur Ezgi Eygi Cinayetine İlişkin Açıklama: Soruşturma Sonucu Bekleniyor

Hayye, Netanyahu’nun esir değişimi anlaşmasını engellediğini ifade ederek, mevcut politikaların daha fazla esirin ölümüne yol açabileceğini belirtti. ABD yönetiminin ise İsrail’e baskı uygulayarak barış sürecini ilerletmesi gerektiğini dile getirdi.

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun, Gazze-Mısır sınırındaki Philadelphi Koridoru'nda kontrolü sürdürme ısrarının müzakereleri zorlaştırdığı ve ateşkes anlaşmasının önüne engeller koyduğu vurgulanıyor.

Editör: Fatma Zehra