Sönmez, dünya genelinde altın fiyatlarının yükseldiğini ve bu durumun Türkiye'yi de etkilediğini belirtti. Jeopolitik risklerin devam etmesi halinde altın fiyatlarında artışın sürebileceğine dikkat çekti.

Özellikle son yıllarda vatandaşların altına olan güvenin arttığını ve bu nedenle altın yatırımlarının daha cazip hale geldiğini söyleyen Başkan Sönmez, vatandaşların genellikle 22 ayar tel bilezik, gram altın veya darphanenin bastığı cumhuriyet altınlarını tercih ettiğini belirtti.

Fahiş fiyat ve stokçuluğun cezaları artırılıyor Fahiş fiyat ve stokçuluğun cezaları artırılıyor

Ancak, son yıllarda piyasada sahte ürünlerin arttığına dikkat çeken Sönmez, vatandaşların güvenilir kuyumculardan alışveriş yapmalarını önerdi. Ayrıca internet üzerinden altın satın alırken de dikkatli olunması gerektiğini vurguladı ve güvenilir kaynaklardan alışveriş yapılmasını tavsiye etti.

Sönmez ayrıca, düğün sezonunun yaklaştığını ve bu dönemde kuyumculuk sektörünün daha da hareketleneceğini belirtti. Geçtiğimiz günlerde iki kamu bankasına yetkilendirilmiş kuyum işletmelerinin ihtiyaçlarının karşılanması için işlenmemiş altın ithalatı kotası tahsis edildiğini de paylaştı. Bu düzenlemeyle kuyumcuların ham maddeye daha rahat ulaşabileceğini ve sıkıntısız bir düğün sezonu geçireceklerini ifade etti.